duurzame stroom


duurzame stroom 1.0

duurzame elektrische stroom die is opgewekt uit alternatieve, niet-fossiele energiebronnen, of die als het ware groen is gemaakt door ter compensatie certificaten voor duurzaam opgewekte stroom te kopen; groene stroom; schone stroom

Semagram (extra betekenisinformatie)


Duurzame stroom…

is stroom; is energie

      Algemene voorbeelden


      Minister Wijers van Economische Zaken wil het aandeel van duurzame energie opvoeren van 1 procent nu tot 10 procent in 2020. [...]. Wijers noemde een aantal mogelijkheden, zoals een hogere vergoeding die de elektriciteitsproducenten zouden moeten betalen aan de opwekkers van duurzame stroom. Een andere mogelijkheid is een lagere btw voor duurzame energie en 'groene' stroom.

      https://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=%22duurzame+stroom%22&coll=ddd&sortfield=datedesc&identifier=ABCDDD%3A010870984%3Ampeg21%3Aa0145&resultsidentifier=ABCDDD%3A010870984%3Ampeg21%3Aa0145,

      Nee, er is niet genoeg duurzame stroom voor iedereen in Nederland. De behoefte aan elektriciteit is namelijk veel groter dan de hoeveelheid die op dit moment duurzaam geproduceerd kan worden. Om toch zoveel mogelijk in de vraag naar milieuvriendelijke stroom te kunnen voorzien, importeren leveranciers deze uit omliggende (buur)landen.

      https://www.energievergelijker.nl/faq/genoeg-duurzame-stroom-nederland

      'Duurzame stroom? Het elektriciteitsnet is vol.' Voor wind- en zonne-energie is de animo nu zo groot, dat het elektriciteitsnet tekort dreigt te schieten. Geplande zonne- en windparken belanden op de wachtlijst, omdat ze hun stroom niet kwijt kunnen.

      https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/18/duurzame-stroom-het-elektriciteitsnet-is-vol-a3650903,